حضور ارزهای دیجیتال حاصل یک انقلاب سرمایه داری است یا سوسیالیستی؟ هدف این سیستم ارتقای ارزش های فردی است یا تشویق انگیزه های جمعی؟ شاید پس از آشنایی با ارزهای دیجیتال این سوالات ذهن شما هم شکل گرفته باشد. در این مقاله ما درحد بضاعت به بررسی دنیای ارزهای دیجیتال از منظر ارزش های سرمایه داری و سوسیالیستی می پردازیم.
افراد وارد دنیای ارز دیجیتال می شوند و همچون هر چیز دیگری تنها چیزی را می بینند که دوست دارند ببینند. اکثرا فرصتی می بینند برای آزادی و امنیت در معاملات خصوصی.  شاید مدتی زمان لازم باشد تا مردم بفهمند در ورای این انقلاب غیرمتمرکزسازی چه چیزدر جریان است. ما در این مقاله به شما کمک می کنیم از زاویه ای دیگر این انقلاب را نظاره گر باشید.
نکته قابل توجه برای تازه واردان دنیای ارزهای دیجیتال این است که انقلاب بلاک چین بخشی از تمرکززدایی است. در این سیستم شبکه ای از افراد، شرکت ها و سازمان های جهانی، یک اجتماع را تشکیل می دهند. اجتماعی که  اولویت را بر نفع شخصی می گذارند که با نفع شبکه در یک راستا قرار دارد. این سیستم به رفتار صادقانه افراد در شبکه ارزش می نهد و با این وسیله با فساد و تقلب مقابله می کند. پس وقتی افراد نفع فردی را اولویت قرار می دهند، در واقع به نفع جمعی شبکه نیز کمک می کنند.
برای خرید تتر ، خرید بیت کوین ، خرید اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال از سایت دیجی دلار کافی است تا بعد از ثبت نام اقدام به خرید و فروش رمز ارزها کنید.

ارزهای دیجیتال؛ انقلاب سرمایه  داری است یا سوسیالیستی

زندان یا همکاری؟

داستان معروفی وجود دارد از دیکتاتور شوروی، ژوزف استالین، درباره یک مرغ که شاید شنیده باشید. در سال ۱۹۳۵، استالین مشاوران ارشد و معتمد خود را به یک جلسه دعوت کرد. استالین مرغ زنده ای را برداشت و شروع به کندن پرهای مرغ کرد. پرنده بیچاره از درد فریاد می زد اما استالین آنقدر ادامه داد که تمام پرهای مرغ را کند.
سپس پرنده را روی زمین گذاشت و مقدار اندکی دانه جلویش ریخت. مرغ پرکنده مشغول خوردن دانه ها شد. استالین دست در جیب کرد تا مشت دیگری دانه بیرون بیاورد. مرغ به سمت استالین برگشت و شروع به خوردن دانه های تازه از دست او کرد؛ دستی که تا چند لحظه پیش بی اعتنا به فریادهایش پرهایش را می کند. 
استالین به کسانی که آنجا بودند گفت: “مردم مثل این مرغ هستند. رنج و عذاب را به آنها تحمیل کنید. لحظه ای که نیازشان را به آنها نشان دهید، آنها برای گرفتن دانه دنبالتان خواهند افتاد.”
فارغ از این که این داستان واقعی است یا نه، میلیون ها انسان به خاطر روحیه جمع گرایی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی کشته شدند. احتمالا در مورد هولودومور، قحطی بزرگ اوکراین در 1923 شنیده اید. بین ۳ تا ۸ میلیون نفر در این قحطی کشته شدند. به دلیل عدم یادداشت به دست آوردن عدد دقیق جان باخته ها تقریبا غیرممکن است. مرز های اوکراین به دستور استالین بسته شدند. مردم به خوردن سگ ، گربه، موش، قورباغه، پرندگان، برگ و علف روی آورده بودند. برخی از مرده ها تغذیه می کردند و نقل شده که حتی والدین فرزندان خود را می خوردند. در عکس زیر می بینید که پناهندگان با سوار شدن روی واگن قطار ها قصد خروج از اوکراین را دارند.

ارزهای دیجیتال؛ انقلاب سرمایه  داری است یا سوسیالیستی

بسیاری از ما استالین را به عنوان یک شخصیت بد می شناسیم اما چرچیل چطور؟ چرچیل برای بسیاری آدم خوب داستان به نظر می رسد. اما در نامه محرمانه چرچیل آمده است:
“به شدت موافق استفاده از گازهای شیمیایی علیه قبایل غیرمتمدن هستم. مخالفت های دفتر هندوستان برای استفاده از گاز شیمیایی علیه بومیان غیرمنطقی است. گاز سلاح لطیف تری نسبت به خمپاره های انفجاری است که دشمن را وادار به تصمیم گیری با تلفات کمتری نسبت به هر سلاح دیگری می کند.”
اما مهم نیست شما از چه کسی حمایت می کنید. چرچیل یا هر شخصیت مهم تاریخی یا قهرمان تاریخ و آزادی به شمار می رود یا ریاکار و نژادپرست و مشوق کشتار جمعی. ولی این رویه عادی همه ماست که تلاش می کنیم همه چیز و همه کس را در دسته بندی های افراطی جا دهیم.

دسته بندی و سوگیری شناختی

ما برای درک جهان با هر داده جدیدی اعم از فناوری، سلبریتی ها، موسیقی، ترندهای اجتماعی و غیره که مواجه می شویم، آنها را از صافی ذهن شان عبور می دهیم و در دسته بندی های افراطی قرار می دهیم. 
دسته بندی کردن در مرکز بسیاری از اندیشه های فیلسوفانه قرار گرفته و نیروی پیشران تعدادی از سوگیری های شناختی ما را تشکیل می دهد. وقتی در مورد مفاهیم گسترده تری از جامعه مانند قوانین، سیاست یا اقتصاد هم فکر می کنیم، میل به قطبی سازی آنها داریم. ما همه چیز را یکی از دو حالت سوسیالیستی یا سرمایه داری در نظر می گیریم. 
داستانی که درباره استالین تعریف کردم، بارها به عنوان روایت ضد سوسیالیستی استفاده شده است. هر بار که مردم چیزی شبیه به سوسیالیسم می بینند، آن را در شدیدترین حالت ممکن تعبیر می کنند و در دسته مشابهی قرارش می دهند. تعدی و ظلم تنها مختص سوسیالیسم نیست. نمونه های زیادی از آزار و اذیت طبقات پایین تحت نظام سرمایه داری افسار گسیخته وجود دارد.
خلاصه این که ما نمی توانیم ارزهای دیجیتال را در هیچ دسته بندی از سرمایه داری و سوسیالیسم، محافظه کاری و ترقی خواهی، چپ و راست یا هر چیز دیگری از تاریخ و جامعه قرار دهیم. اهمیتی ندارد که به چه سمتی گرایش داریم، تا زمانی که اشتیاق فراگیرشدن را داشته باشیم اقتصاد غیرمتمرکز را جذاب می دانیم. 

خرید ارزهای دیجیتال؛ انقلاب سرمایه داری یا سوسیالیستی؟ بیت کوین، اتریوم و تتر در کانون توجه

خرید ارزهای دیجیتال، سوالات زیادی را درباره ماهیت و نقش آن ها در اقتصاد جهانی ایجاد کرده است. بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال، بیشترین تاثیر را در این زمینه داشته است. اتریوم با بستر قراردادهای هوشمند خود نیز نقش مهمی در توسعه دیفای و دیگر پروژه های غیرمتمرکز ایفا می کند. تتر به عنوان یک استیبل کوین، به دلیل ثبات قیمت خود، در معاملات روزمره و حفظ ارزش دارایی ها بسیار محبوب است. دیجی دلار، صرافی ارز دیجیتال با تجربه و کمترین کارمزد، بهترین گزینه برای خرید بیت کوین، خرید اتریوم و خرید تتر است.

افراد، قربانی اصلی جمع گرایی

قبل از نظام های فناوری غیرمتمرکز، جمع گرایی راستین بدون قربانی شدن عده ای کثیر غیرممکن بود مثل مارکسیسم در شوروی، که جمع گرایی را تا حد قیمت جان افراد به اوج رساند. این سیستم ها محکوم به شکست هستند مگر اینکه افراد چنان به سیستم وفادار باشند که حاضر به قربانی کردن آزادی یا ارزش های فردی شان برای برقراری سیستم شوند.
در اتحادیه جماهیر شوروی سوسیالیستی، دولت تلاش کرد خشونت و اعمال ترس را در دستور کار خود قرار دهد چون انگیزه های دولت و مردم با یکدیگر هم راستا نبود. اما استفاده از ترس عاقبت خوشی در شوروی نداشت و بسیاری از مردم انگیزه ای برای کارکردن بیشتر نداشتند.
سرمایه داری و سوسیالیسم هر دو برای ایستادگی در برابر نظام های زورگو بنا شده اند. برای مردم عادی که از حق زندگی، آزادی و داشتن اموال محروم شده بودند. نخبگان سیاسی در هر دو، تسلط را در دست گرفتند و نسخه های جدیدی از مشکلاتی را که امید به حل آن داشتند باز تولید کردند. زورگویان جدید بانک دار ها، میلیاردر های شرکتی و احزاب سیاسی بودند.
نخبه گرایی و سواستفاده از آن قدرت بود که منجر به فروپاشی اقتصادی شد و ساتوشی ناکاموتو را به ساخت بیت کوین رهنمون کرد. شکل زیر بلاک جنسیس بیت کوین است که پیام مخفی ساتوشی ناکاموتو درباره ورشکستگی بانک ها در آن آمده است.

ارزهای دیجیتال؛ انقلاب سرمایه  داری است یا سوسیالیستی

ادامه دارد …


 

آخرین تاریخ تغییر این مطلب: آبان 14, 1403